TERMÉKINFÓ : +36 52 342 355         4031 Debrecen Harsona utca 65.

Blog

Hogyan tisztítsd a bakancsod.

Garmont Tactical
Garmont Tactical
Hogyan tisztítsd a bakancsod.

A bakancsok a szolgálati felszerelés alapvető részét képezik, és védelmet, támogatást és kényelmet nyújtanak még nehéz helyzetekben is.
A taktikai bakancsok gyakran találkoznak kihívást jelentő körülményekkel: homokkal, sárral és vízzel érintkezhetnek; hosszabb ideig magas hőmérsékletnek lehetnek kitéve; hatalmas súlyt kell elviselniük; vagy kopásoknak és ütéseknek lehetnek kitéve.
A taktikai bakancsok élettartamának meghosszabbítása érdekében fontos, hogy megfelelő tisztítási és karbantartási rutint kövesd, amely megakadályozhatja az anyagromlást.

Hogyan kell tisztítani a velúr katonai bakancsot:
A velúr csizmák a legnépszerűbb katonai bakancsok közé tartoznak, és rendkívül tartósak és védelmet nyújtanak. A velúrbőrt leginkább a szennyeződés és a homok fenyegeti, amelyek felhalmozódnak a felsőrészen, és kiszáradnak, ami miatt megmerevedik és megrepedezik. Ha a bakancs vízálló membránnal van ellátva, akkor a bakancs belsejét is jól meg kell tisztítani, mivel a homok és a kövek károsíthatják a belső bélést.

Amire szüksége van

A taktikai bakancsok tisztításához nem sok mindenre van szükséged:
Egy puha sörtéjű kefe vagy egy rongy.
Semleges szappan
Egy régi fogkefe
Víz
Vízálló spray a membránokhoz

5 lépés a velúr katonai bakancs tisztításához:


Kezdd kívülről, távolítsd el a sarat és a szennyeződéseket a felsőről és a talpról. Használhatsz puha kefét vagy ruhát, ha pedig vannak nehezen tisztítható részek, például a fűzőlyukak, használhatsz egy régi fogkefét. Ha a csizma vízálló, használhatsz vizet, de ne használj kémiai tisztítószereket.
Vedd ki a talpbetétet, majd távolítsd el a bakancs belsejéből a köveket és a homokot. A bakancs belsejében lévő törmelék vágásokat és lyukakat okozhat a belső bélésen, és károsíthatja a vízálló membránt is.
Teljesen fűzd ki a bakancsot, és dörzsöld át a belsejét egy ronggyal, hogy eltávolítsa az izzadságot a bélésből. Szükség esetén semleges szappannal kenheted be a belső bélést, de kerüld a mosószerek vagy agresszív szerek használatát.
Hagyd a bakacsot fűző nélkül, jól szellőző helyen megszáradni. Soha ne szárítsd a bakancsot hőforrások (kályha, fűtőtest vagy hajszárító) közelében vagy közvetlen napfényben, mivel a talp anyaga és a ragasztóanyagok kiszáradhatnak. Hagyd száradni a bakancsot akkor is, ha nem használtál vizet, mivel a belső bélés felszívhatta az izzadságot.
Ha a bakancs megszáradt, ne felejtsd el száraz helyen tárolni. Ha nem használod őket, a legjobb, ha az eredeti dobozban tárold, ahol a Garmont termékek tisztítására vonatkozó legjobb gyakorlatokat is megtalálhatod nyomtatott formában. Ha a bakancs vízálló membránnal rendelkezik, javasoljuk, hogy alkalmazz vízálló spray-t a vízálló réteg védelme és a membrán élettartamának meghosszabbítása érdekében. Ha vízszigetelő spray-t alkalmazol, ügyelj arra, hogy a bakancsot hagyjd újra megszáradni, mielőtt a tárolóba teszed.

Tipp és figyelmeztetések

Soha ne tedd a bakancsot a mosógépbe, ezzel azt kockáztatod, hogy helyrehozhatatlanul károsodik.
Minden használat után keféld ki a bakancsot.
Soha ne használj drótkefét, mert tönkreteheti a velúrbőrt.
A cipőfűzőket mosógépben is kimoshatod, vagy beáztathatod őket egy mosdókagylóban szappannal és vízzel, és kézzel kimoshatod.
Ha a belső bélés nagyon nedves, akkor újságpapírlapokkal töltheted meg a bakancsot, hogy a benne lévő összes vizet felszívja.
A vízálló membránnal nem rendelkező velúrbakancsokat vízálló spray-vel is bekenheted, ez rövid időre vízlepergetővé teszi a cipőt.



Hogyan kell tisztítani a teljes bőrből készült bakncsot:
A teljes bőr sokkal értékesebb, mint a velúr, ugyanakkor sokkal kényesebb, és több törődést igényel.
A teljes szemcsés bőrből készült taktikai bakancsok tisztításához ugyanazt az eljárást követheted, amelyet a velúr felsőrészű bakancsoknál bemutattunk, a fő különbség az ápolásban az, hogy milyen típusú terméket kell alkalmazni a csizma mosása és szárítása után. A teljes bőr olyan anyag, amelyet ápolni kell, kifejezetten a teljes bőrviasz használatát javasoljuk. Ez a fajta termék védi a bőrt, elfedi a kopásokat és a karcolásokat, és feleleveníti a felsőrész színét. A viasz felvitele után a teljes bőr sötétedhet, ezért érdemes a bakancs egy kis részét egy nem feltűnő helyen tesztelni, mielőtt az egész bakancsra alkalmaznád.
A viasz felviteléhez egyszerűen használj egy kendőt, és jól kend el a terméket a teljes szemcsés bőrrészeken. Javasoljuk, hogy a viasz gyártójának utasításaiból tájékozódj arról, milyen gyakran kell viaszt alkalmazni.

Hogyan kell tisztítani a szintetikus cbakancsot?
A szintetikus taktikai bakancsok nagyon könnyűek és tartósak, de megfelelő ápolásra van szükségük ahhoz, hogy tartósak legyenek. A szintetikus felsőrésszel ellátott bakancsok tisztítási eljárása ugyanaz, mint amit a velúr bakancsoknál leírtunk, és nem igényel további óvintézkedéseket.
A szintetikus csizmák egyik előnye, hogy nagyon gyorsan száradnak, ezért már néhány órával a mosás után használatra készek lehetnek. Javasoljuk azonban a talpbetét eltávolítását és a bakancs fűzésének kibontását, hogy a belsejében felgyülemlett izzadság megszáradhasson.

Garmont taktikai bakancsok.
Taktikai kollekciónk tartósnak készült! Most, hogy már tudod, hogyan tisztítsd és ápold a bakancsod, nézd át a kínálatunkat, hogy melyik bakancs vagy taktikai cipő felelne meg neked a legjobban.